Ker se bliža začetek Akademije Mi2, šole za kinološke vzgojitelje in inštruktorje*, bi danes rada delila z vami komentar učenke Lee, ki mi ga je poslala po zaključenem prvem letniku. Še sedaj se živo spomnim Lee in njene Bube, argentinske doge, na prvi uri ter njune preobrazbe do konca tečaja. Obe sta na koncu izžarevali nepopisno veselje, igrivost, odprtost, sproščenost in med njima se je pretakala neločljiva vez, čista ljubezen, spoštovanje in predanost.

Takole je o svojem vtisu zapisala Lea:

»Na akademijo sem se prijavila, ker sem si želela vedeti več o psih, želela sem si več izkušenj z njimi in se predvsem ukvarjati z odnosom med seboj in svojim psom. V obdobju sodelovanja z akademijo sem z Bubo zgradila odnos, ki temelji na zaupanju, tega pa pred akademijo ni bilo – nisva delovali kot eno, enostavno odnosa med nama ni bilo. Tu ne gre za vzgojenega psa, ampak za sodelovanje z njim ter za to, kako psa sprejeti oziroma ga razumeti. Hvaležna sem Sari Čotar in Elisabetti Elianto za takšno izkušnjo, res sem postala boljši človek in lahko rečem, da sem ugotovila, kaj je moja strast, in ko bom to dosegla, bom z največjim ponosom povedala, kdo je bil moj učitelj. Vpis na Akademijo Mi2 priporočam vsem, ki si želite nadgraditi svoj odnos s psom, saj vam akademija za kinološke vzgojitelje in inštruktorje odpre popolnoma drug pogled na vzgojo psa.«

Lea je po končanem prvem letniku dobila toliko znanja, samozavesti in zagona, da si sedaj počasi že gradi svojo sanjsko službo, to je varstvo in sprehajanje psov Bordea v Novem Mestu. Njen samček, ameriški staffordshirski terier Fjord, po vseh prigodah in nezgodah, ki jih je doživel v rani mladosti, pridno napreduje in njena psička Buba je postala prava pasja pomočnica. Ob pogledu na Leine fotografije utrinkov s psi, ki jih objavlja na instagramu in ki kažejo, kako se s kužki sprehajajo po prečudovitih kotičkih Dolenjske, izvajajo različne vaje na ograjenem poligonu z ovirami, prosto tekajo po vinogradih, se valjajo po blatu in na koncu vsi srečni ležijo na sončku ali kakšnem fotelju, mi srce kar zaigra od veselja, radosti in sreče.

Če si tudi ti eden izmed takih, ki jim je delo s psi v veliko veselje, če bi rad izboljšal življenje svojega psa ali celo to ljubezen razvil v sanjski poklic, te vabim k vpisu v Akademijo Mi2, ki se začne 16.9.2023.

Število mest je omejeno. Za zgodnje prijave do 31.3.2023 velja 4% popust.

Vabljeni k obisku domače strani Akademije Mi2 na spletnem naslovu https://www.pasjasolami2.com/akademija-mi2

* Slovnična oblika za moški spol je v besedilu uporabljena tudi za udeleženke.

PREJMI BREZPLAČNO KNJIGO

MISELNA
ZAPOSLITEV PSA

Prijavi se na e-novičke in prejmi 14 praktičnih idej za pripravo pasjih miselnih iger, ki vaju bodo v trenutku bolj zbližale in okrepile vajin odnos.

prijavi se