O MENI

Sem Sara Čotar

… po poklicu profesorica športne vzgoje, zadnjih nekaj let pa tudi kognitivno-vedenjski terapevt za pse, DogCoach z več kot 10 letnimi izkušnjami pri delu s psi, ustanoviteljica Pasje šole Mi2, nekdanja prostovoljka in ustanoviteljica goriške podružnice Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke ter prostovoljka na področju zaščite živali. 

V Slovenijo uvajam popolnoma nov pogled na šolanje, vzgojo in prevzgojo psov, to je kognitivno-zooantropološki pristop, ki ga lahko imenujemo tudi empatičen pristop.

Poleg družine mi življenje lepšata in bogatita najdenček Bonny (mešanček z borderskim ovčarjem, upokojeni terapevtski pes, moj učitelj in glavni pomočnik v Pasji šoli Mi2) ter posvojenka Buba (mešanka z labradorcem in pomočnica Pasje šole Mi2).

Preberite več o meni

Pridobljena znanja

Ko sva z Bonny-em obiskala številne šole in tečaje v Sloveniji sem bila kar malo razočarana, nad različnimi sistemi in teorijami, ki v praksi prav zares vedno ne delujejo in so velikokrat razdiralni za odnos med vodnikom in psom. Želela sem nekaj več, nekaj bolj globokega, zato sem se po najnovejša znanja, podala kar v tujino. 

Tako sem se poleg 4-letnega študija za inštruktorja za vzgojo in prevzgojo psov v italijanski priznani šoli ThinkDog, udeležila še veliko izobraževanj, seminarjev, webinarjev in delavnic, na katerih so predavali priznani predavatelji kot so Angelo Vaira (ITA), Suzanne Clothier (ZDA), Turid Rugaas (NOR), Luca Niero (ITA), Alessio Roberti (ITA), Barbara Gallicchio (ITA), Michele Minunno (ITA), Luigi Di Leo (ITA), Simone dalla Vale (ITA), idr. 

Ker me zelo zanima vse v zvezi z pasjo in humano psihologijo, duhovnostjo in osebno rastjo, redno sledim novim znanjem in se konstantno izobražujem ter izpopolnjujem. Na tak način lahko še bolj kvalitetno pomagam in doprinašam vsem mojim strankam ter širši slovenski kinološki skupnosti. 

PREJMI BREZPLAČNO KNJIGO

MISELNA
ZAPOSLITEV PSA

Prijavi se na e-novičke in prejmi 14 praktičnih idej za pripravo pasjih miselnih iger, ki vaju bodo v trenutku bolj zbližale in okrepile vajin odnos.

prijavi se